Linn pikendas gildimaja rendilepingut viie aasta võrra

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gildi maja.
Maarja-Magdaleena gildi maja. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus andis otsustuskorras MTÜ Maarja-Magdaleena Gildile tasuta kasutusse linnale kuuluva ligi 1000ruutmeetrise üldpinnaga Uus 5 hoone, kus gild praegugi tegutseb.

Viis aastat kestev leping sõlmiti tagasiulatuvalt algusega eelmise aasta 16. septembrist.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Muraka selgituse kohaselt lõppes eelmine, kolm aastat kestnud leping mullu septembris ja uue lepingu sõlmimine venis majandusosakonna ja gildi läbirääkimiste tõttu selle tingimuste üle.

Maarja-Magdaleena gild peab lepingu järgi korraldama majas rakenduskunstnikke ühendava loomekeskuse tegevust.

Gild peab hoidma loomekeskuse töötoad aasta läbi ja kaupluse 1. septembrist kuni 31. maini külastajatele avatud teisipäevast reedeni 11–17 ja laupäeval 11–15, kusjuures reedeti ja laupäeviti peab avatud olema vähemalt kolm töötuba.

1. juunist kuni 31. augustini kohustub gild hoidma kaupluse külastajatele avatud ajavahemikul esmaspäevast reedeni 10–18 ja laupäeval 10–15.

Gildi kohustuste hulka kuulub maja katuse remontimine ümber vintskapi, mis tuleb teha hiljemalt selle aasta 30. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles