Politsei uurib Tori hooldekodu süütamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Politsei alustas eile hommikul toimunud Tori hooldekodu põlengu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku süütamist käsitleva paragrahvi alusel. Kes ja miks hooldekodule, kus elab ligi 60 erivajadustega inimest, põlema pani, prokuratuur veel vastust ei anna.


Tulekahju Tori vallas Jõesuus asuvas Tori hooldekodus oli eile kella 11 ajal, kui kellegi kuri käsi süütas maja teisel korrusel asuva elektrikilbi.



Põlengu käigus said tule- ja tahmakahjustusi elektrikilp, elektrikilbi vahetus läheduses koridori põrand ja sein.



Tori hooldekodu juhataja Kristo Kaukveri sõnutsi oli teisel korrusel asuva elektrikilbi ümbrusel näha leeke ja koridor oli suitsu täis.



Hooldekodu juhataja jutu järgi said hooldekodu töötajad põlengule kohe jaole ja suutsid tulekahju ise kiirelt kustutada. „15 minutit pärast põlengu avastamist oli kõik juba korras ja suitsuhaiski majast väljas,“ märkis Kaukver.



Kaukver ütles, et tulekahju avastamise järel evakueeriti hooldekodu elanikud õuele, vähese liikumisega kliendid aidati esimese korruse ruumidesse. „Töötajad olid evakueerimisel väga tublid,“ kiitis Kaukver kolleege. „Evakueerida tuli 60 inimest, kellest osa ise ei liigu.“



Süütamise motiividest ei soovinud Kaukver rääkida, sest politsei uurimine alles käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles