Töökohad kontorites ei vasta nõuetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enamik kontorite töökohtadest ei vasta tööohutuse seisukohalt täies ulatuses nõuetele, tuvastas 61 ettevõttes kontoritöötajate füsioloogiliste ohutegurite sihtkontrolli teinud tööinspektsiooni Lääne inspektsioon.

Sihtkontrolli käigus kontrollisid ametnikud Pärnumaal 30, Saaremaal kümmet, Hiiumaal viit, Läänemaal viit, Järvamaal ühtteist ja Raplamaal kümmet ettevõtet. Kokku vaadati üle 338 kontoritöötaja töökohta, 195 korral anti suulisi soovitusi, 91 rikkumist fikseeriti kontrollaktides ja 62 rikkumise kohta vormistati ettekirjutused.

Lääne inspektsiooni juhtaja Üllar Kallase teatel olid tööandjad sihtkontrollist teada saades hämmingus, mis ohte kontoritöötajate töös nähakse.

„Samas tõdeti, kuivõrd lihtsate ja kulutusi mitte nõudvate vahenditega on võimalik saavutada tervislik keskkond ja hea tulemus,“ lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles