Prokurör nõudis Lauri Vitsutile tingimisi karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut.
Lauri Vitsut. Foto: Liis Treimann

Väljapressimises süüdistatava ärimehe ja Rahvaliidu endise peasekretäri Lauri Vitsuti ja tema kaaskohtualuste protsess jõudis neljapäeval Pärnu maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus prokurör nõudis Vitsutile tingimisi vangistust.

Prokuröri hinnangul on Vitsuti süü tõendatud ja kohus peaks talle määrama nelja ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistuse viieaastase katseajaga.

Koos Vitsutiga kohtu all olevale Keijole taotles prokurör viieaastast vangistust ja Garrile koos varasemalt mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistusosaga kaheksa aasta, kahe kuu ja kuue päeva pikkust vangistust. Otile ja Siimule taotles süüdistaja nelja-aastast tingimisi vangistust sama pika katseajaga ja Remole nelja-aastat vangistust, millest kolm kuud tuleks kohe ära kanda ja ülejäänu kanda tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Vitsuti ja tema kaassüüaluste protsess algas Pärnu maakohtus juba mullu jaanuaris, kui kohtualused kinnitasid, et ei tunnista end süüdi.

Peale 47aastase Vitsuti on kohtu all 26aastane Garri, 22aastane Ott, 20aastane Siim, 25aastane Keijo ja 32aastane Remo.

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis Vitsuti süüasja kohtusse juba tunamullu jaanuaris, süüdistades kokku kuut meest väljapressimises.

Eeluurimisel kogutud andmetel nõudis Vitsut koos Garri, Oti, Siimu, Keijo ja Remoga Pärnus, Tallinnas ja Järvamaal 2008. aasta sügisest kuni 2010. aasta veebruarini mitmelt inimeselt ähvarduste ja vägivallaga alusetult võlgade või teenuste eest tasumist. Vitsutil ja Garril lasub peale selle süüdistus omavolis.

Kokku tekitasid mehed uurimisandmetel kannatanutele rahalist kahju 34 512 euro ulatuses.

Süüdistatavatest neli on varem kriminaalkorras karistatud.

Väljapressimise eest grupi poolt, kui on kasutatud vägivalda, näeb seadus karistusena ette nelja- kuni kaheteistaastase vangistuse. Omavoli eest võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kriminaalasja menetles Lääne prefektuur, uurimist juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles