Juhtkiri: Vorst vorsti vastu

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pole vähimatki kahtlust, et Vladimir Putini juhitav ja Vene riigiduumas ülekaalus Ühtne Venemaa võtab vastu seaduse, millega luuakse ühiskondlik tribunal (troika?), mis hakkab võitlema arvatavate natside, nende käsilaste ja toetajatega kogu kunagise NSV Liidu alal, seega Eestis, Lätis ja Leeduski.


Kavandatava seaduse alla mahub suur hulk Eesti ajaloolasi, kes on kirjutanud Teise maailmasõja, Eesti okupeerimise ja inkorporeerimise, küüditamise ja kommunismi kuritegude teemal. Tõenäoliselt laieneb jälitustegevus sellistelegi tegelastele, kes nalja pärast on tõmmanud selga Saksa mundri ja selles kuskil jäädvustatud.



Kuidas selgitatakse välja isikud, kes Venemaa seaduse kohaselt karistamisele kuuluvad? See on väga lihtne.



Kuna Keskerakonnal on kehtiv koostööleping võimuparteiga Ühtne Venemaa, hakkabki Kremli käepikendus Eestis tegema monitooringut Eesti inimeste ajaloolise mälu, ajaloo kajastamise ja sellest arusaamise üle. Keskerakonna koostatud nimekirjad saavad aluseks nende inimeste kinnivõtmisele, kohtu alla andmisele, karistamisele ja Siberisse saatmisele juhul, kui nad peaksid astuma Venemaa territooriumile.



Eesti Vabariik saab ennast kaitsta ja toimida põhimõttel “vorst vorsti vastu”, kuigi sellest lihatootest pidavat Venemaal taas nappus olema. Nimelt peab riigikogu vastu võtma seaduse, millega kuulutatakse Eesti inimeste küüditamise eitamine, Eesti Vabariigi õigusliku järjepidevuse mittetunnustamine, Molotovi-Ribbentropi pakti ja Eesti okupeerimise ning inkorporeerimise olematuks lugemine, kommunismi kuritegudele ja repressioonidele läbi sõrmede vaatamine kuriteoks kunagise Vene tsaaririigi administratiivsel territooriumil, nagu see oli veebruaris 1917.



Nii saaks käed raudu igasugustel Hietanenidel ja Bäckmanidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles