Rein Kilk saab Pärnu Sadama ainuomanikuks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Pärnu sadam.
Talvine Pärnu sadam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Rein Kilk on otsustanud kasutada Pärnu Sadam ASi aktsiate müügi puhul põhikirjast tulenevat aktsionäri esmaostuõigust, mistõttu omandab Kilgi ettevõte AS Transcom Endel Sifi ettevõtte Logman Invest asemel A&O ASile kuuluvad 50 protsenti ettevõtte aktsiatest ja saab tehingu tulemusena sadama ainuomanikuks.

Kilgi sõnutsi peaks aktsiate ostmise tehing toimuma tuleval esmaspäeval. Tehingu hind on konfidentsiaalne. Praegu kuulub Transcomile 50 protsenti Pärnu Sadama aktsiatest.

Otsuse aktsiate esmaostuõigust kasutada tingis Kilgi sõnade kohaselt vajadus tagada ettevõtte juhtimises töörahu. "On tarvis lõpetada olukord, kus Pärnu Sadamat sisuliselt juhitakse Pärnu maakohtu kaudu. Ehkki firma ise töötab heas mõttes rutiinselt edasi, on ettevõtte juhtimises vaja teha aktsionäride ühemõtteliselt konsensuslikke otsuseid, näiteks investeerimistegevuse osas," ütles Kilk.

Eelmise aasta lõpus pakkus Kilk enda sõnutsi oma osalust Pärnu Sadamas müüa teisele osanikule A&O ASile, kuid ettevõte ei olnud nõus osaluse eest tasuma Kilgi soovitud hinda.

Detsembri alguses meedias avaldatud info kohaselt ostis ettevõtja Endel Siff 50 protsenti Pärnu Sadam ASi aktsiaid, mis varem kuulusid Juhan Pihelbu ja Mati Einmanni ettevõttele A&O AS. Pärnu Sadama teine aktsionär Rein Kilk ütles toona, et aktsiate müük tuli talle üllatusena ja ta kaalub ostueesõiguse kasutamist Sifile müüdavate aktsiate omandamiseks.

Eelmise aasta lõpus taotles Pihelbule kuuluv Pärnu Laevatehas Pärnu maakohtus Transcom ASi pankrotti. Pärnu Laevatehas rajas pankrotiavalduse nõudele, mis tal on võlgniku vastu tulenevalt 17. detsembril 2010. aastal sõlmitud laenulepingust. Kohus lükkas novembris pankrotitaotluse tagasi.

Pärnu Sadama käive oli 2011. aastal 9,29 miljonit eurot ja puhaskasumit teenis ettevõte 3,63 miljonit eurot. Ettevõtte bilansimaht oli 40,5 miljonit eurot ja omakapital 21,9 miljonit eurot.

Pärnu Sadama juhatusse kuuluvad praegu Mati Einmann ja Sander Kilk. Ettevõtte nõukogu liikmed on Oliver Einmann, Rein Kilk, Karl Liivapuu, Tarvo Lindmaa ja Juhan Pihelbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles