Pärnu loomade varjupaik on “ülerahvastatud”

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu kodutute loomade varjupaik on hädas varjupaika sattunud või toodud koertega. Kui tavaliselt on neid 25 ringis, siis nüüdseks on koeri pea 40 ja pole näha, et nende arv lähiajal väheneks.

Varjupaiga juhataja Anni Kaiste sõnade järgi on aasta algusest siiaseni tulnud varjupaika kaheksa kutsat ja neist vaid pooltele on omanikud järele tulnud.

“Ainult kahel koeral oli kiip. Ülejäänud kaks koera pidid varjupaiga elu “nautima” üle ühe päeva, enne kui omanik otsustas varjupaika helistada ja looma kohta uurida,” ei tunne inimesed Kaiste jutu järgi lemmikute saatuse vastu erilist huvi.

Juhataja tuletab meelde, et juba 2009. aastast on Pärnu koeraomanikel neljajalgse sõbra kiipimine kohustuslik.

“Kõige odavam kiipimise protseduur Pärnu linnas maksab 13 eurot ja kindlasti tasub omanikul seejuures veenduda, et koera andmed registrisse kantakse,” soovitab ta.

Kui varjupaiga töötajate juurde satub hulkuv koer, kontrollitakse esimese asjana, kas loom on kiibitud. Kui on, võetakse omanikuga kohe ühendust ja eksinud loom pääseb kiiresti tagasi koju.

Kiibita koera pilt pannakse üles varjupaiga kodulehele ja Lemmikuleidja Facebooki kontole.

Kui omanik(ud) järgmise nädala jooksul ei reageeri, ilmuvad peremeheta koerte pildid Pärnu Postimehes.

Et selline tegevus soovitud eesmärke ei täida ja inimeste ükskõiksus koormab varjupaika, on viimane praegu koerte ärapaigutamisega jännis.

Lühikarvalisi kutsusid on palju ja siseruumides on kõik kohad hõivatud.

Seetõttu kutsub Kaiste heasüdamlikke inimesi, kes saaksid loomakestele kas või ajutiselt peavarju pakkuda, varjupaigaga kontakteeruma.

 “Kes vähegi saab pakkuda talveks, suurte külmade lõppemiseni, mõnele koerale hoiukodu, palun helistage numbril 524 6705 või meilige aadressil parnu@varjupaik.ee,” kutsub ta. “Kaasa anname toidu, rihmad ja muud tarvikud vastavalt vajadusele.”

Varjupaik on tänulik neilegi, kas saaksid sponsorluse korras anda põhku, millega täita kuutide põhjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles