Rein Kilgi firmal ei õnnestunud kõiki Pärnu Sadama aktsiaid osta

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Pärnu sadam.
Talvine Pärnu sadam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Rein Kilgile kuuluval Transcomil ei õnnestunud kasutada 50 protsendi Pärnu Sadama aktsiate ostueesõigust, kuna väidetavalt ei andnud Kilk endisele äripartnerile A&O-le ettenähtud tähtaja jooksul oma soovist teada. A&O müüs oma Pärnu Sadama aktsiad eelmise aasta lõpus Endel Sifi firmale Logman Invest.

Transcomi nõukogu esimees Rein Kilk teatas juba eelmise nädala reedel, et otsustas kasutada aktsiate ostueesõigust, millega saab senisele 50 protsendile lisaks teise poole juurde ja Pärnu Sadama ainuomanikuks. Kilk teatas, et kui senised kaasaktsionärid otsustasid oma osalusest loobuda, tekkis Transcomil võimalus oma osalust suurendada, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

A&O juhatuse liige Mati Einmann väidab, et kõnealune tehing ei saa toimuda. "Tõepoolest, aktsiaseltsil Transcom oli võimalik kasutada ostueesõigust, aga ta ei esitanud seda soovi A&O-le tähtaegselt. Praegu ma saan öelda, et aktsionärideks on sadamas endiselt Logman Invest ja aktsiaselts Transcom," selgitas Einmann teleuudistele.

Ta lisas, et tehingust teatamise viimane päev oli 18. jaanuar, tema aga oli sel päeval haige. Eile hommikul Pärnu sadamasse tööle minnes leidis ta küll eest vastava teate, aga oli juba hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles