Homme toimub kulupõletajate tabamiseks üleriigiline reid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustreeriv.
Päästeauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Homme korraldatakse mitme ametkonna koostöös üle-eestiline kontrollreid kulupõletamise keelust üleastujate tabamiseks, kontrollitakse ka tuleohutusnõuetest kinnipidamist lõkke tegemisel. Maapealsete jõudude kõrval tehakse õhuseiret.


Kulupõletajate tabamiseks korraldatud üleriigilises ühisreidis osalevad pääste-, keskkonna- ja piirivalveasutused, samalaadseid reide tehakse regulaarselt tuleohtlikul ajal edaspidigi, ütles päästeameti pressiesindaja Rain Porss.



Kulupõletamise keelust üleastujaid ootab rahatrahv kuni 18 000 krooni, samuti tuleb kulupõlengu põhjustajal tasuda tekitatud keskkonnakahju. Tuleohutusnõuetele mittevastava lõkke tegemisel võib trahvisumma ulatuda kuni 12 000 kroonini.



Tänavu on registreeritud ligemale 900 väljakutset kulupõlengutele. Kulutuli on nõudnud esimese inimohvri. Möödunud aastal oli ligi kaks tuhat metsa- ja maastikupõlengut, milles hukkus üks inimene.



Päästeamet palub inimestel jälgida, et nende naabridki kulu põletamise keelust kinni peaksid ega seaks ohtu teiste tervist ja vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles