PRIAst jõudis maakonda ligi 30 miljonit eurot

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) maksis läinud aastal 24 535 kliendile kokku 310,02 miljonit eurot toetusi põllumajanduse, kalanduse, metsanduse ja maapiirkondade edendamiseks, toiduprogrammide ja turukorralduse toetuseks.

Pärnu maakond sai toetusi kokku 27 780 115 eurot.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasiku sõnade järgi pole toetuste summa ühelgi varasemal aastal nii suur olnud.

2011. aastaga võrreldes oli 2012. aastal toetusesaajaid ligemale 1900 võrra rohkem ning summa 23,6 miljoni euro võrra suurem.

Pärnu maakonda jõudis näiteks põllu- ja metsamajanduse taristute rajamise toetusi ligemale 1,2 miljonit eurot, maamajanduse mitmekesistamiseks kasutati PRIA vahendusel 856 214 eurot, maaelu edendamiseks ja piirkondade konkurentsivõime tõstmiseks suunati Leaderi projektidele ligemale poolteist miljonit eurot, põllumajandusloomade otsetoetusi ja ühtset pindalatoetust maksti taotlejatele ligi 11 miljoni eurot.

Enim PRIA toetusi, ligemale 4,7 miljonit eurot sai mitmekesise põllumajandustootmisega Vändra vald, üle 3 miljoni euroga on toetatud Audru, Halinga, Tori ja Häädemeeste vallas asuvaid tootjaid ja nende ettevõtmisi.

PRIA peadirektor Jaan Kallas nentis, et programmiperioodi lõpuks suudab Eesti PRIA vahendusel ära kasutada vähemalt 99,5 protsenti kõikidest fondidest planeeritud vahenditest.

Maaelu arengukava 2007–2013 seitsme aasta eelarvest oli PRIA aasta lõpuks toetuste määramisi teinud 85 protsendi ja väljamakseid 67 protsendi ulatuses ning mitme meetme raha on juba täielikult kasutusse suunatud.

Läinud aastal taotlejatele makstud 310 miljonist eurost saadi 233,46 miljonit Euroopa Liidult ja 76,56 miljonit eurot Eesti riigilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles