Galerii: legendaarne Kihnu Virve tähistas Manijal 85. sünnipäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve tähistas Manijal oma 85. sünnipäeva.
Kihnu Virve tähistas Manijal oma 85. sünnipäeva. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Legendaarne laulumemm ja rahvalaulik Kihnu Virve tähistas Manija saarekeskuses täna oma 85. sünnipäeva. Kihnu Virve elas Manijal 37 aastat, leidis sealt endale peigmehe ja kui kodusaarel 1965. aastal kool kinni pandi, kolis Köstri pere Kihnu.

Kunagise manijalase väärika sünnipäeva eel istusid koos Manõja kultuuriseltsi ja Kihnu kultuuri instituudi inimesed eesotsas nõukogu esimehe Mark Soosaare ja juhataja Silvi Murulauguga ning otsustasid, et kuulutavad Virve Manija esimeseks aukodanikuks. Selle aunimetuse kinnituseks valmistas pealinna juveliir Jaan Maripuu ainukordse kaelaraha.

Kuuldavasti ei läinud kihnlaste reis hõljukiga Kihnust Munalaidu päris probleemideta. Nimelt purunes masinal keset merd roolitross ja peoseltskond jäi koos sünnipäevalapsega merejääle toppama. Lõpuks toodi seltskond kaldale autoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles