Kirev kunstnikeseltskond tekitas elevust

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga emotsionaalse etenduse andis Nigeeria päritolu Eseohe Arhebam. Nigeeria päritolu, aga New Yorgis resideeriv Eseohe Arhebamen töötab mitmes meediumis: luules, muusikas, skulptuuris, video- ja maalikunstis ning tantsus. Tema eesmärk on sünteesida eri meediume oma tegevuskunstis. Näiteks poeesia ja video võivad põimuda performance’is ja kanda alltekste kunstniku füüsilise liikumise ja žestide suhtes. 
Kunstnikul on väga põnev sugupuu: tema nigeerlasest vanaema on printsess Nodumwenben Osazuwa ja tema vanavanaisal on olnud 40 naist. Oma kodumaal on kunstnik kokku puutunud kurjast vaimust vaevatutega ja olnud tunnistajaks vaimude väljaajamisele. Tema visiooni järgi eksisteerib korraga mitu paralleelmaailma ja palju temanimelisi hingi.
Väga emotsionaalse etenduse andis Nigeeria päritolu Eseohe Arhebam. Nigeeria päritolu, aga New Yorgis resideeriv Eseohe Arhebamen töötab mitmes meediumis: luules, muusikas, skulptuuris, video- ja maalikunstis ning tantsus. Tema eesmärk on sünteesida eri meediume oma tegevuskunstis. Näiteks poeesia ja video võivad põimuda performance’is ja kanda alltekste kunstniku füüsilise liikumise ja žestide suhtes. Kunstnikul on väga põnev sugupuu: tema nigeerlasest vanaema on printsess Nodumwenben Osazuwa ja tema vanavanaisal on olnud 40 naist. Oma kodumaal on kunstnik kokku puutunud kurjast vaimust vaevatutega ja olnud tunnistajaks vaimude väljaajamisele. Tema visiooni järgi eksisteerib korraga mitu paralleelmaailma ja palju temanimelisi hingi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus viiendat korda toimunud festival “Diverse Universe”  tõi laupäeval ja pühapäeval kunstihalli rahvusvahelise kunstnikeseltskonna, kelle kultuuriline taust tekitas programmist mitmekülgse ja värvika pildi.


Laupäeval ja pühapäeval esinesid Pärnu kunstihallis kunstnikud ja kollektiivid Lätist, Lõuna-Koreast, Šveitsist, Nigeeriast, USAst, Inglismaalt, Jaapanist, Saksamaalt ja Eestist.



Täna ühines “Diverse universe” Pärnu filmi- ja videofestivaliga, mille tulemusena toimub

performance

’iteemaline videokongress Pärnu keskraamatukogus. Rahvusvahelisel konverentsil kommenteerivad Jaapani, Lõuna-Korea, USA, Inglismaa, Saksamaa, Šveitsi ja Eesti spetsialistid Aasia, Euroopa ja Ameerika audiovisuaalkunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles