Kilgi firma läks Pärnu Sadama ostueesõiguse kasutamiseks kohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadam.
Pärnu sadam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ettevõtja Rein Kilgile kuuluv AS Transcom esitas Harju maakohtule hagi Pärnu Sadam ASi aktsiate ostueesõiguse kasutamiseks.

Transcomi esindaja vandeadvokaat Ramon Raski sõnutsi võttis kohus hagi menetlusse ja rahuldas ka hagi tagamise taotluse, millega keelati Logman Invest ASil tema väärtpaberikontol olevate Pärnu Sadama aktsiate käsutamine muul viisil kui nende ülekandmiseks Transcomi väärtpaberikontole, vahendas Aktuaalne kaamera.

"Pärnu Sadam ASi kaasaktsionäri väide, et jäime oma ostueesõiguse rakendamise soovist teatamisega hiljaks, on väär. Kuna kaasaktsionär kahel korral tehingusse ei tulnud, siis ei jäänud meil muud üle kui esitada aktsiate üleandmiseks hagiavaldus Harju maakohtule," ütles Transcom ASi nõukogu esimees Rein Kilk.

Kilgi sõnade kohaselt on kuni kohtumenetluse lõpuni Endel Siffile kuuluval Logman Invest ASil ja senistel kaasaktsionäridel keelatud Pärnu Sadama aktsiaid edasi müüa, pantida või muud moodi Transcomi nõude täitmist raskendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles