Maavalitsus taunib Pärnu linna omavolitsemist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaseks on enamus Port Arturi ja Pärnu keskuse vahel asuva parkimisplatsi alast kaetud tänavakividega.
Tänaseks on enamus Port Arturi ja Pärnu keskuse vahel asuva parkimisplatsi alast kaetud tänavakividega. Foto: Ants Liigus

Pärnu maavalitsus taunib linnavalitsuse omavolilist tegutsemist, sest linn muudab kesklinnas asuva parkla ilma seadusliku aluseta avalikuks väljakuks.


Maavalitsuse planeeringutalituse juhataja Tiiu Pärn ütles Raadio Pärnule, et praegu tegutseb linnavalitsus oma äranägemise järgi ning inimeste soovide ja arvamusega ei arvesta. Pärna sõnutsi puudub kinnistul detailplaneering, mis peab olema avaliku väljaku ehituse aluseks.



Maavalitsus ootab juba poolteist kuud linnalt vastust märtsikuus teostatud järelevalvele, vahendab raadio.



Pärnu kesklinnas asuva Hommiku 2a parkla alale kehtib detailplaneering, mille kohaselt kuulub sinna 48 parkimiskohta. Linnavalitsus on korraldanud arhitektuurikonkursi, et ehitada parkla asemele avalik väljak, mis aga kahandaks parkimist kümnele kohale.



Linnasekretär Tiina Roht ütles raadiole, et kuna tegemist on rajatisega, detailplaneeringut vaja ei olegi.



Tiiu Pärn peab sellist tõlgendust demagoogiaks, sest maa sihtotstarbe muutumisel on detailplaneering kohustuslik. Praegusel juhul toimub parkla muutmine väljakuks.



Pärn ei mõista, kus kesklinna kaubanduskeskuse külastajad tulevikus oma autosid parkima hakkavad, sest kauaoodatud parkimismaja valmimismärke veel ei näita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles