Via Baltica ääres põlevad protestiks heinapallid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna õhtul süütavad Baltimaade põllumehed Via Baltica ääres protestiaktsioonil euroheinapallid.

Kell 17.30 algava Balti tuleketiga tahavad põllumehed anda Brüsselile märku, et võrdseid konkurentsitingimusi Euroopa Liidus kohaldataks kõigile põllumeestele.

Pärnumaa põllumajandustootjate liidu juhi Christel Mölder Jaanseni sõnade kohaselt oli eilseks Pärnumaale teede äärde veetud paarkümmend heinapalli, mis täna õhtul põlema pannakse.

Kui põllumeeste algse kava järgi pidid heinapallid tulema tee äärde iga kilomeetri tagant, siis Pärnumaal paarikümne palliga seda vahemaad ei kata.

Mölder Jaanseni ütlust mööda on Pärnumaal heinapallid tee ääres kahekilomeetriste vahedega nendes kohtades, kus metsa tee ääres ei ole.

Et tulesid oleks tihedamalt, kutsuvad põllumehed kõiki üles süütama omagi lõkkeid. Vastavalt pääste- ja maanteeameti nõudele ei tohiks lõke tossata ega segada liiklust ja see peab olema maanteest vähemalt 15 meetri kaugusel. Lõke peab paiknema tee suhtes allatuult, et tekkiv suits ei liiguks maanteele ega tekitaks liiklusohtlikke olukordi.

Harju-, Rapla- ja Pärnumaal maantee äärde tehtavad lõkked jätkuvad Lätis, Ikla piiripunktis toimub tule pidulik üleandmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles