Peeter Somelar ja Vello Paluoja avasid Pärnus talvemaalide näituse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Somelari talvemaal.
Peeter Somelari talvemaal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kunstnikud Peeter Somelar ja Vello Paluoja panid linna keskraamatukokku üles oma talvemaalid.

Osa Peeter Somelari töödest on õlimaalid, mis valmisid juba üle kolmkümne aasta tagasi, ja ülejäänud äsjased akrüülmaalid. Seda, kas ja kuidas kunstniku maalimistehnika nende aastatega  on muutunud, saabki näitusel väga hästi võrrelda, vahendasid ERRi teleuudised.

Teiste aastaaegadega võrreldes tundub, et talves on palju vähem värve, aga juba lumi ise pakub Somelari sõnutsi rohkelt eri värvivarjundeid.

Vello Paluoja on viimasel ajal rohkem portreemaalidega tegelnud, aga nüüd talvemaale tegema asudes tõdeb ta, et värvivaene talv sobib tema pastellmaalidele hästi.

Somelar käib metsas jalutamas, jätab nähtu meelde ja paneb siis lõuendile. Paluoja eelistab maalida fotodelt. Stiil on kunstnikel täiesti erinev. Somelaril vaba pintsliga otsekui visatud suured värvilaigud, Paluoja on aga iga rohukõrre ja oksaraogagi põhjalikult vaeva näinud.

Näitus "Loodus kunstis ja kunst looduses" jääb avatuks veebruari lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles