Vanalinna põhikooli konverentsil jagati noore teaduri märke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna spetsialistilt Virve Laubelt sai noore teaduri märgi ka telesaatejuht Hannes Võrno, kes Pärnus õpilastega kohtumas käis.
Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna spetsialistilt Virve Laubelt sai noore teaduri märgi ka telesaatejuht Hannes Võrno, kes Pärnus õpilastega kohtumas käis. Foto: Ardi Truija

Eile toimus Pärnu Vanalinna põhikooli 12. koolikonverents, kus jagati tunnustust silmapaistvatele õpilastele ja kuulati telesaatejuhist külalise Hannes Võrno mõtteid.


Koolikonverents on Vanalinna põhikooli traditsiooniline üritus, mille ellukutsuja on viimast aastat õppealajuhataja ametit pidav ja hiljem õpetajana jätkav Malle Šalda.



Annab suhtlemisoskuse


Ajalooõpetaja Madis Somelari sõnul hakkavad usinamad õppurid aasta üheks tähtsamaks koolisündmuseks ettevalmistusi tegema juba sügisel, valides teemad, mille kohta kaaslastele ettekanne teha ning siis parima tiitli nimel võistelda.



Konverentsi mainekusest kõneleb fakt, et Vanalinna põhikooli kodulehel korraldatud küsitluses on üle 100 õpilase hääletanud, et just konverents on neile üks südamelähedasemaid traditsioonilisi üritusi. Ette rebib vaid natuke populaarsem Jüriöö jooks Munamäel.



Eilsel põhikooli klasside konverentsipäeval kinnitas kooli õpilasesinduse liige Kristo Petersongi, et konverents annab õpilasele elus hädavajaliku suhtlemisoskuse ja esinemisjulguse, mida tavalises tunnis ei õpi, küll aga teiste ees oma töid ette kandes.



Julgusest ei tulnud puudu kooli kõige pisematelgi - algklasside õpilastel, kes põhikooli konverentsi alguses oma parimaid loodusteemalisi uurimistöid ette lugesid ning olid nende ilmestamiseks kaasa võtnud oma lemmiku, näiteks raamitud liblika või puuris pikutava kähriku.



Ettekannete järel vaadati põhikooliõpilaste lühinäidendit “Koolihommik”, mis rääkis Buratinost ja kavalatest loomadest, seejärel anti sõna pidupäevaks Pärnusse külla sõitnud telesaatejuhile Hannes Võrnole.



Külaline pealinnast


Võrno rääkis saalitäiele noortele muhedaid lugusid oma koolipõlvest ning pani kõigile kuulajatele südamele, et oma riiki ja selle sümboleid tuleb austada, et nurga taga suitsu tõmbamine jätab mageda mulje ning et Vanalinna kooli õpilastel on põhjust uhkust tunda väärika ajalooga maja üle, mis õpilaste loovusele hoogu annab.



Samuti tuli külalisel vastata küsimustele nii teletöö, oma lemmikloomade kui isikliku elu kohta ja pärimiste lõppedes ei tahtnud aplaus saalis vaibuda.



Küllasõidu eest tänati Võrnot lepatriinudega ehitud sünnipäevakaardiga, sest telemees tähistab mai alguses juubelit.



Õpilaskonverentsi aktusel tunnustati tublisid õppureid, kes on silma paistnud olümpiaadidel või spordivõistlustel. Aukirju, auhinnaraamatuid ja magusat jagus paarikümnele õpilasele, nende seas viiele edukalt olümpiaadidel osalenud noorele, kes sellel õppeaastal pälvisid Pärnu noore teaduri märgi.



Märk jagus Hannes Võrnolegi, kes Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna üldhariduse peaspetsialisti Virve Laube kinnitusel on esimene täiskasvanu, kellele sellekohane tunnustus suvepealinnas antud.



Pärast avaistungit jätkus konverentsipäev 12 ainesektsioonis. Igast sektsioonist valitakse välja üks kuni kaks parimat ettekannet, mida esitletakse Vanalinna põhikoolis 14. mail toimuval üritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles