Riigieksami tulemusi saab tänavu tellida eesti.ee e-posti aadressile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eksamisooritajad saavad tänavu tellida riigieksami tulemuste teavituse oma isiklikule eesti.ee e-posti aadressile SMS-teavituse asemel.

Nii nagu varasematelgi aastatel saab tulemusest teada kohe, kui see on infosüsteemi kantud. Eksamitulemuste teavituse saab tellida riigiportaalis eesti.ee menüüs Minu asjad. Teavituste tellimiseks tuleb suunata @eesti.ee aadress oma igapäevaselt kasutatavale e-postile.

Riigieksami tulemus saadetakse teenuse tellijale siis, kui eksamitulemus on süsteemi kantud. Kirjaga edastatakse aine nimetus ja kogutud punktisumma, iga eksami kohta edastatakse üks e-kiri.

Kes on nii varasematel aastatel kui ka sel aastal tellinud endale riigiportaalis SMS-teavituse ja soovivad sel aastal e-posti teavitust saada, peavad endale eesti.ee-s uue teavituse tellima. Käesoleval aastal SMS-teavituse tellinutele saadetakse teenuse lõpetamise kohta personaalne sõnum.

Varasematel aastatel on eksamitulemuste SMS-teavitust rahaliselt toetanud reklaamiandjad, kes on katnud suurema osa sõnumite saatmisega tekkivast kulust ja vastutasuks soovinud, et SMS-teavituse lõpus kuvatakse nende reklaam.

SMS-teavitus lõpetatakse, kuna andmekaitse inspektsiooni hinnangul peab isikule jääma valikuvõimalus, kas ta soovib teavitust koos reklaamiga või ilma, riigieelarves SMS-teavituseks kulusid ette nähtud ei ole, mistõttu ilma täiendava toetuseta SMS-teavitust teostada ei ole võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles