Ringkonnakohus ei rahuldanud Novoloto kaebust Pärnu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino. Pilt on illustratiivne.
Kasiino. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud AS Novoloto kaebust Pärnu linnavalitsuse otsuse peale, millega linn ei andnud tunamullu kasiinofirmale õigust avada Pärnus aadressil Riia maantee 74 hasartmängukoht.


Novoloto kaebas toona linnavalitsuse otsuse Tallinna halduskohtusse, kus ettevõte kaotas ning õigus jäi linnale. Kasiinofirma esitas seejärel halduskohtu otsuse peale ringkonnakohtule apellatsioonikaebuse.



Kasiino avamise õiguse andmisest keeldumist põhjendas Pärnu linnavalitsus asjaoluga, et elurajooni keskus ei ole kasiinole sobiv koht. Riia maantee 74 hoone asub eeslinna elamurajooni keskuses, tiheda liiklusega maantee ääres ning antud piirkonnas on tihe sotsiaalne infrastruktuur.



Kavandatava kasiino läheduses asuvad lasteaed, munitsipaalelamud, toidukauplus Maxima, lihakauplus, kondiitritoodete kauplus, juuksur ja erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskus.



Mullu septembris kaotas kasiinofirma lõplikult sarnase vaidluse Haapsalu linnaga. Toona riigikohtuni läinud vaidlus lõppes, kui riigikohtu halduskolleegium jättis kassatsioonikaebuse menetlusse võtmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles