Harrastusteatrite festivali parimaks valiti Häädemeeste trupp

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrimaskid.
Teatrimaskid. Foto: Internet

Sindi seltsimajas Pärnumaa harrastusteatrite festivalil tunnistati parimaks Häädemeeste näitetrupp, kes tõi lavale Võõramaa Jaani ehk Dajan Ahmedi näitemängu „Mamma“.

Pärnumaa harrastusteatrite festivalil osales viis näitemänguseltskonda Kaismalt, Varblast, Surjust, Tori-Jõesuult ja Häädemeestelt.



Kaks truppi mängis Hugo Raudsepa näitemänge, Kaisma „Mikumärdit“ ja surjukad „ Roosasid prille“. Tori-Jõesuu trupi repertuaaris oli „Pühapäev on tore päev“. Varbla näitlejad tegid võistluseväliselt toreda tantsuetteaste.



Parimaks tunnistati Häädemeeste näitetrupp. Samuti läksid korraldaja antud parima näitlejatöö preemiad Häädemeestele: parima naisosatäitja auhinna pälvis Anne Salumets ja parima meesosatäitmise eest sai auhinna Ivo Eesmäe.



Häädemeeste näitetrupp, mida juhendab Aire Koop, esindab Pärnumaad järgmise aasta jaanuari algul Rakvere teatris toimuval üleriigilisel harrastusteatrite festivalil.



Pärnumaa harrastusteatrite festivali žürii koosseisu kuulusid harrastusteatrite liidu esindaja Viivi Metsalaid ja aastaid näitlejaametit pidanud Arne Järvesaar.



Festivalil jäi kõlama Viivi Metsalaiu soov, et Pärnumaal võiks olla veelgi rohkem näitemänguga tegelevaid truppe. Loodetavasti see, et üle pika aja taaskord festival toimus, annab juurde hoogu ja motivatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles