Klubi Vaarikas toetab sõbrapäeval loomade varjupaika

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Vaarikas nooruslik ja entusiastlik seltskond tõi eile Pärnu kodutute loomade varjupaigale toidumoona ja tekke-patju ning soovijad said tutvuda sealsete asukatega.
Klubi Vaarikas nooruslik ja entusiastlik seltskond tõi eile Pärnu kodutute loomade varjupaigale toidumoona ja tekke-patju ning soovijad said tutvuda sealsete asukatega. Foto: Urmas Luik

Pärnus hiljuti avatud ööklubi Vaarikas annetab homse sõbrapäeva piletitulu Pärnu kodutute loomade varjupaigale. Eile tõi klubi nooruslik kollektiiv varjupaigale tekke, patju, loomatoitu ja muud tarvilikku kraami. Soovijad said inimese parima sõbra – koeraga teha talvise jalutuskäigu.

Klubi üks omanikke Viljar Lohu arvas, et millal veel kui mitte sõbrapäeval pöörata inimese parimatele sõpradele tähelepanu. „Ja mõni kiisugi saab kindlasti midagi,“ lisas ta.

„Idee tuli sellest, et meil töötab Kerli Kore, kes sai eelmisel aastal parima koerasõbra tiitli,“ rääkis klubi juhataja Piia Puronen. „Mõtlesime, et miks mitte klubiga sellist asja toetada. Kui teised toetavad tennisemängu ja jahisõitu, siis meie toetame koeri,“ lisas ta naerdes.

Loomade varjupaiga juhatajale Anni Kaistele meeldis klubi mõte varjupaika toetada väga. „See on vist esimene kord, kui ööklubi toetab heategevust,“ sõnas ta. „Oleme mõlema käega-jalaga niisuguse teo poolt. Võib-olla see ärgitab teisigi,“ tunnustas ta klubitöötajaid.

„Mõte tuligi sellest, et kui paljud toetavad näiteks kalleid hobisid, siis miks mitte toetada neid, kes seda tõesti vajavad,“ rääkis Puronen.

Lohu märkis, et ideed on lubatud kõigil kopeerida. „Kui ööklubides käib kõva tants ja trall programmi ümber, siis seda ideed kopeerige, palju tahate,“ lisas ta.

Lohu rääkis, et sõbrapäeval on nende klubisse sissepääs sümboolselt üks euro. Vastavalt südametunnistusele võib alati rohkem anda, sest kogu piletitulu läheb loomade varjupaigale. Samuti pannakse klubisse sel päeval üles varjupaiga annetuskast.

Enamikule eile varjupaika tulnud klubitöötajatest oli see esimene kord seda asutust külastada. Kui jutud varjupaiga juhatajaga said aetud, anti igaühele neist mõni varjupaiga koer, kellega mindi jalutama.

Õhtuks plaanisid klubilised minna teiste Pärnu linna klubide, baaride ja pubide baaridaamide ja baarmenitega ühiselt Munamäele vastlapäeva pidama. Hilisõhtul naasti Vaarikasse, et need, kes tavaliselt teisi teenindavad, saaksid seekord omavahel ühe talvise peo maha pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles