Merejääl tabati kalapüüginõuete rikkujad ja roolijoodik

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää alt püütud kala. Foto on illustreeriv.
Jää alt püütud kala. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal toimunud Lääne prefektuuri ja keskkonnainspektsiooni ühisreidil alustati menetlust kaheksa harrastuskalastaja ja ühe joobes sõidukijuhi osas.

Eile kella 16 ja 19 vahel kontrolliti merejääl harrastuskalastajaid Pärnumaal Tahkuranna vallas Tahkuranna küla lähedal ja Audru vallas Lindi ja Kavaru vahelisel alal, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Lääne prefektuuri Pärnu kordoni ja keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni ametnike ühistegevuse käigus kontrolliti 35 harrastuskalurit ja kaht sõidukit.

Kaheksa kaluri osas alustas keskkonnainspektsioon menetlust seoses kalapüügieeskirja nõuete rikkumisega ja ühe joobes sõidukijuhi osas alustas politsei väärteomenetlust.

Kaheksast püüginõudeid rikkunud kalamehest olid seitse Läti kodanikud ja üks Eesti riigi alam.

Peale eespool mainitud rikkumiste leidsid ametnikud jääle maha jäetud koti 25 kilogrammi kalaga ja rannaäärsest roostikust kelgud koos püügivahenditega. Otsinguid jätkati samas kohas päev hiljem.

„Hommikul leidsid inspektorid veel kolm merejääle visatud kalakotti, mis eile pimeduse tõttu leidmata jäid. Kottides oli kokku 59,5 kilo kala, sealhulgas hulk alamõõdulisi kalu – ühes kotis 150 ja teises 180 alamõõdulist ahvenat,“ täpsustas keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektor-nõunik Enn Keeman.

Pärnu kordoni juhi Janek Pinta sõnutsi jätkatakse taolisi ühisreide edaspidigi. Peale püügirikkumiste tuvastamise on kontrollimistel ennetav eesmärk.

„Politseiametnikud pööravad kontrolli  käigus tähelepanu muudegi võimalike õigusrikkumiste ennetamisele, näiteks turvalisusele. See on muidugi äärmiselt kahetsusväärne, et enda ja teiste elu pannakse ohtu, sõites merejääl, kus ei ole ametlikult avatud jääteed. Kontrollimata merejääl liikudes on risk õnnetusse sattuda suur ja joobes olek suurendab seda ohtu tunduvalt,“ ütleb Pinta.

Tahkurannast leitud kelgud ja püügivahendid on praegu Pärnu politseijaoskonnas leidudena arvel, kust omanikel on võimalik need kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles