Pärnu firmad panustavad taasavatud Stockholmi lennuliinile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Saab 340.
Estonian Airi Saab 340. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi ärimehed loodavad, et Estonian Airi taasalustud lennud Pärnu ja Stockholmi vahel toovad Eestisse rohkem Rootsi spaa- ja konverentsituriste, teeb firmadele muret Pärnu lennujaama tulevik.


Pärnu sanatooriumi Tervis ja ning spaa- ja konverentsihotelli Strand organiseerimistöö kandis esimesed viljad juba mullu, kui suvekuudel samuti Stockholmist Pärnu lennukiga pääses. Siis oli partneriks Rootsi lennufirma Skyways. Nüüdsest lendab neljapäeviti ja pühapäeviti Pärnu ja Stockholmi vahet Estonian Airi 33kohaline Saab 340, mis lendab ühest linnast teise tunni ja kümne minutiga, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eilsel esimesel reisil oli pool lennukit välja müüdud ja tulevikku vaatavad firmad optimistlikult.

"Selle aasta lennuprojekti algus on läinud meile kergemini ja müük on sujunud natuke paremini. Sellist maikuu täitumust võib juba nimetada heaks ja on reise, kus suvel on meie paketikohad juba müüdud. Siin ongi tegelikult ehtne märk sellest, et selliseid projekte tuleb vaadata üle aastate, mitte ühe-kahe aasta lõikes," ütles sanatooriumi Tervis juhatuse liige Jaan Ratnik.

Võib aga juhtuda, et ettevõtjate ponnistused on asjatud, sest Pärnu lennuvälja sulgemisest räägitakse juba mõnda aega.

Estonian Airi juht Andrus Aljas ütles, et Pärnu võiks maailma lennukaardil küll olla, sest suvel on sellel paigal väga hea potentsiaal, kuid möönis, et Pärnu lennuväljale pole rekonstrueerimisraha praeguse seisuga ette nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles