Enne volikogu valimisi odavam tudengipilet

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid peavad koolilastega võrdset piletihinda ootama kuni uue õppeaasta alguseni.
Tudengid peavad koolilastega võrdset piletihinda ootama kuni uue õppeaasta alguseni. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu tuli vastu üliõpilaste soovile võimaldada neil soodushinnaga üksikpilet osta, kuid uus hind hakkab kehtima 1. septembrist, mitte 1. märtsist, nagu tudengid soovisid.

Praegu võivad õpilased ja pensionärid osta 32sendise üksikpileti, kuid üliõpilased peavad maksma 64 senti nagu teisedki täiskasvanud. Samal ajal on üliõpilaste kuupilet soodushinnaga, makstes nii tudengitele kui pensionäridele 6.39 eurot.

Pärnu linna noortekomisjon ja Tartu ülikooli Pärnu kolledži üliõpilasesindus leidsid, et üliõpilaste võrdsustamine täiskasvanutega on ebaõiglane. Tartus ei tehta üliõpilastel ja õpilastel vahet, kui nad eelmüügist pileti ostavad.

Tudengite soovi kaalunud linnavalitsus tõdes, et ta ei tea, kui palju on üliõpilased ostnud täishinnaga üksikpileteid. Samuti ei teata linnavalitsuses, kui paljud üliõpilased on jätnud kallima üksikpileti ostmata ja käinud jalgsi, kuid oleksid ostnud sooduspileti, kui selline võimalus oleks olnud.

Linnavalitsus leidis, et analoogiat kasutades võiks üliõpilastel soodusüksikpiletile õigus olla, ent parem on soodustus kehtestada 1. septembrist.

“Hinnanguliselt väheneb sõidusoodustuse kehtestamisega piletitulu umbes 1,5%,” teatas linnavalitsus ja avaldas lootust, et pikemas perspektiivis suurendab tudengite sõidusoodustus linnabussi kasutajate arvu ja kompenseerib soodustusest tekkiva piletitulu vähenemise.

20. oktoobril toimuvad linnavolikogu valimised. Soodustuse tegemine näitab võimulolijaid tudengisõbralikena, kuid üliõpilaste rahakotist võetakse raha viimase võimaluseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles