Galerii: jääfestivali „Eesti pidu“ tegi südamed soojaks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhukontsert "Eesti pidu" Pärnu sadamakail.
Vabaõhukontsert "Eesti pidu" Pärnu sadamakail. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Vaatamata kontidesse pugevale jäisele rõskusele tegi Pärnu jääfestivali laupäevane vabaõhukontsert „Eesti pidu“ südamed soojaks nii mõnelgi pärnakal ja Pärnu linna külalisel.

Pärnu sadamakail laupäeva õhtupimeduses toimunud rahvapeol astus lavale legendaarne vabaduselaulik Tõnis Mägi, talle sekundeeris Maarja-Liis Ilus. Kontserdil osales veel üle saja Pärnumaa koorilaulja, bänd ja ekstreemrahvatantsurühm Viisuke.

Raske öelda, kui palju rahvast oli laupäeval sadamakaile kontserti kuulama kogunenud. Arvatavasti tuhatkond. Aga võimalik, et palju rohkem, sest inimesed liikusid sooja saamiseks festivalialal ringi, uudistasid skulptuure, soojendasid end põlevate puupakkude juures või turgutasid sooja joogiga. Perepeole omaselt oli kaasa võetud hulganisti eri vanuses lapsi, kes said lustida jääfestivali atraktsioonidel.

Nagu eelmise aasta jääfestivali rahvapeol Vallikäärus, kõlasid tänavugi tuntud ja rahva südamesse lauldud teosed, mida oskavad kaasa laulda kõik eestimaalased. Täiesti omanäolise versiooni esitasid „Tuljakust“ Viisukese rahvatantsijad, kes viskasid jääl uhkeid saltosid. Meeleolukat kontserti juhatas dirigent Jüri Ruut-Kangur. Tõnis Mägi märkis lavalt, et ei teagi, kas on kunagi nii ekstreemsetes oludes esinenud.

Kontserdi lõppedes andis riigikogu liige Annely Akkermann IRLi naiskogu nimel Pärnu jääfestivali üldjuhile Piret Hallik-Sassile üle aasta naisettevõtja tiitli. Hallik-Sass tänas kõiki kontserdil osalejaid ja festivali kordamineku eest hea seisnud abilisi. Eriti neid, kes juba nädalaid festivalialal päevast päeva oma panuse andsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles