Vutirindel said hooaja alguseks sotid selgeks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Linnameeskond mängib algaval hooajal esiliiga B-tasandil.
Pärnu Linnameeskond mängib algaval hooajal esiliiga B-tasandil. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Jaanuari alguses tippjalgpallist loobumisest teatanud Pärnu Linnameeskond jätkab algaval hooajal esiliiga B-tasandil, pärnakate koha esiliiga A-tasandil saab endale Vändra Vaprus.

Eesti jalgpalliliidu eestvedamisel toimunud läbirääkimised Pärnu jalgpalliklubi, Pärnu Vapruse, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Pärnu spordijuhi Uno Koortiga päädisid ühise arusaamaga, et järjepidevuse säilitamiseks ja mängijatele vajalikul tasemel sportliku väljundi pakkumiseks on oluline jätkata meeskonnaga kõrgemal kui II liiga, teatas Eesti jalgpalliliit.

"Olime valiku ees, kas püüda kõigi raskuste kiuste mängida esiliigas või astuda samm tagasi ja püüda valmistada järgmist põlvkonda ette, mängimaks tipptasandil ja loomaks selgroogu meeskonnale, kes mõne aasta möödudes oleks võimeline kinnitama kanda juba meistriliigas. Valisime teise tee," selgitas Pärnu Linnameeskonna peatreener Gert Olesk.

"Kohtusime eraldi nii Pärnu jalgpalliklubi kui ka Vapruse juhtkonnaga, mõlemad olid positiivsed ja said aru, et Pärnu jalgpalli kunagine hiilgus vajab taastamist. Kohtumine Pärnu linnapeaga oli konstruktiivne ja ta avaldas oma toetust kõnealusele projektile," märkis Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak. "Andsin oma põhimõttelise nõusoleku, osalemaks linnameeskonna organisatsioonilises juhtimises. Minu jaoks teeb asja jätkusuutlikuks põhimõtteline kokkulepe Raio Piirojaga, kes on andnud nõusoleku pärast jalgpallurikarjääri lõppu asuda elama Pärnusse ja vedada linnameeskonna projekti."

Jalgpalliliidu teatel on teisedki Pärnust pärit endised tippjalgpallurid, nagu Teet Allas, Sergei Hohlov-Simson ja Marek Lemsalu, avaldanud valmidust jõudumööda Pärnu jalgpalli tagasi meistriliiga tasemele viimises kaasa lüüa.

Eesti jalgpalliliidu ja Pärnu linnapea kohtumisel lepiti kokku koostöö Pärnu Mai tänava kunstmuruväljaku katte vahetamiseks.

Esiliiga B-tasandil osalevat Pärnu Linnameeskonda rahastavad hooajal 2013 Pärnu linn ja Eesti jalgpalliliit. II liigas mängivat Pärnu Linnameeskonna duubelvõistkonda rahastab Pärnu Vaprus.

Esiliigas Pärnu Linnameeskonnast vabaks jäänud koha sai sportliku printsiibi alusel endale Vändra JK Vaprus. Vändrast pingereas eespool olnud Kohtla-Järve JK Järve ei olnud taotlenud esiliiga litsentsi ja JK Sillamäe Kalev II otsustas jätkata esiliiga B-tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles