Kalamees varjas püksis alamõõdulist saaki

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää alt püütud kalad. Foto on illustreeriv.
Jää alt püütud kalad. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esmaspäeva õhtul Tahkuranna piirkonnas Pärnu lahelt tulnud kalamehi kontrollinud Lääne prefektuuri ja keskkonnainspektsiooni Lääne ja Põhja regiooni ametnikud tabasid neli alamõõduliste kalade püüdjat.

Kokku kontrolliti 50 isikut, kellest nelja suhtes alustas keskkonnainspektsioon väärteomenetlust. Kõik rikkumised olid seotud alamõõduliste kalade püügiga, mida kontrollitute saagi hulgast leiti.

Üks menetlusalustest, kohalik kalastaja, oli kilekoti püütud kaladega endale püksisäärde peitnud, lootes sel moel oma rikkumist varjata. Kalastajal oli põhjust oma saaki varjata, sest 18 püütud ahvenast 14 olid alamõõdulised.

Peale püüginõuete rikkujate tabamise leiti veel kolm merejääle visatud kotti alamõõduliste kaladega.

Käesoleval aastal on Lääne prefektuuri ja keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni koostöös Pärnu lahel korraldatud  neli ühisreidi. Kontrolli käigus tuvastatud rikkumiste põhjal on inspektsioon alustanud paarkümmend väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles