Mehel lasub süüdistus naise jõhkras vägistamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus langetab mai keskel otsuse mehe üle, keda prokuratuur süüdistab möödunud aasta alguses Pärnus naise piinamises ja jõhkras vägistamises.


Uurimisandmetel pani varem korduvalt kriminaalkorras karistatud viieklassilise haridusega 23aastane mees võika kuriteo toime mullu 19. veebruaril Pärnus, kui tungis kallale juhututtavast naisele.



Eeluurimisel kogutud tõendite järgi peksis mees naise esmalt julmalt läbi, purustades ohvri ninaluu, põsesarnad ja alalõualuu. Seejärel vägistas ta naise ja pärast seksuaalkuritegu jätkas peksmist.



Politsei tabas mehe kaheksa päeva pärast kuritööd ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse menetluse käigus selgus, et mees oli pannud toime ka ühe teise kuriteo, lüües 2007. aasta novembris Pärnus teist meest.



Eeluurimise lõppedes esitas prokuratuur mehele süüdistuse kehalises väärkohtlemises, piinamises ja vägistamises, mille eest näeb karistusseadustik kohtus süüdimõistmise korral ette kuni viieaastase vangistuse. Pärnu maakohus langetab otsuse mai keskel.



Mees sattus politsei huviorbiiti juba möödunud sajandi lõpus, kui ta alaealisena osales vargustes ja muudes süütegudes. 2004. aastal mõistis Pärnu maakohus talle korduvalt purjuspäi autojuhtimise ning karistuse kandmisest kõrvalehoidmise eest kahe ja poole aasta pikkuse vangistuse.



Noormehe karistus oleks pidanud lõppema 2007. aasta detsembris, kuid sama aasta juunis leidis kohus, et ta võib tingimisi vabadusse lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles