Endlas saab näha teatritöötajate autoportreesid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Endla teatri sammassaalis on teatrikuu puhul välja pandud näitlejate ja teiste teatritöötajate nägemus iseendast, eksponeeritud on 35 autoportreed, mis aga pole kaugeltki tavalised.

Näituse pealkiri on "Olla või mitte ollallaa?" ja see kujutab Endla inimeste nägemust iseendast. Siiski ei ole tegemist tavaliste autoportreedega, vaid näitlejatel ja teistel teatritöötajatel tuli loominguliselt läheneda neist tehtud fotoportreedele, vahendasid ERRi teleuudised.

Idee autor on Endla lavastusjuht Andrus Jõhvik, kes andis igale soovijale temast tehtud mustvalge foto, mida sai siis oma äranägemise järgi illustreerida, koloreerida, retušeerida, rebida, kleepida, põletada, täis kirjutada jne.

"Näitus iseenesest on hästi terviklik, üllatavalt palju oli osavõtjaid. Sedalaadi näitust tehti Endlas esimest korda, aga ma pole ka kuulnud, et kusagil mujal sellist kollektiivset teraapilist ettevõtmist oleks ette võetud," rääkis Jõhvik teleuudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles