Ühele armas loom teeb teistele hulga tüli

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu veel neitsilikult valge lume alt sulab peagi välja selline ekskrementide hulk, mis ehmatab vähegi ilumeelega inimese hulgaks ajaks keeletuks. Pilt on illustreeriv.
Praegu veel neitsilikult valge lume alt sulab peagi välja selline ekskrementide hulk, mis ehmatab vähegi ilumeelega inimese hulgaks ajaks keeletuks. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärnus on taas saabumas aeg, mil kõrgemalt käiv päike sulatab lume alt välja lugematud koerajulgad, nii et vähemalt mõnda aega on kunst linnas puhta jalaga käia.

„See on igakevadine teema ja võib karta, et päris junnivabaks ei saa me linnatänavaid mitte kunagi,” tõdes Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas. „Omanikuta ringi liduvaid loomi on olnud ja need ilmselt jäävad, olgu nende ringi jooksmise põhjuseks mis tahes.”

Ehkki koerte ja kasside pidamine linnas on sätestatud kõikidele asjaosalistele kohustuslikult järgida eeskirjaga ning selle täitmise üle teostab järelevalvet linnavalitsuse majandusosakond – korrakaitseteenistuse ametnikud ja heakorraspetsialist –, ei suuda ükski võim ega vägi panna lemmiklooma pidajat kaaskodanikke austama. Kõige vähem veel siis, kui kassi- või koeraarmastaja ei oska või ei tahagi näha teisi inimesi enda kõrval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles