Juhtkiri: Müümata kinnisvara Pärnu teenistusse

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Rakenduskunstnikud tegid Pärnu linnale ettepaneku, millest keelduda oleks rumal. Uus tänav 5 paiknev kunagine planeerimisosakonna hoone sobib oma asukoha ja välimuse poolest igati keraamikute, tekstiilikunstnike, siidimaalijate ja ülejäänud kunstnike koduks.


Pärnu on uhke oma hansalinna ajaloo üle, kuid pidevalt painab linna probleem, kuidas ajalugu edukalt tänapäevaga ühendada. Suvised hansapäevad on Pärnus jäänud pigem tagasihoidlikeks ja nende tase kipub kõikuma rohkem, kui rahvusvahelisteks hansapäevadeks valmistuv linn seda endale lubada saaks.



Baasi Pärnu kui turismimagneti ja tänapäeva minevikuga ühendava asula loomiseks pakuvad keskused, mis tegutsevad siin aasta ringi.



Praegu on rakenduskunstnike käsutuses Gildi maja Tallinna maanteel, mis tervikuna ja ideaalkujul käima pole paraku läinudki, tugevatest üksiktegijatest hoolimata. Tublid on Punase torni haldajad ja Tallinna värava juures kenasti käivitunud Maripoti keraamikatöökoda. Oma tubli panuse annab linnale kunstnike maja Nikolai tänaval.



Neist aga ei piisa. Seega on tänuväärt, et Maarja-Magdaleena gild soovib võtta viieks aastaks rendile otse linnasüdames Uuel tänaval kena maja, et seal käsitööga tegelda ja sellega kaubelda ning pärnakaile ning linna külalistele head äraolemist pakkuda.



Pärnu linnavalitsus on gildi ettepaneku heaks kiitnud ja rakenduskunstnikud jäävad nüüd ootama sama Pärnu linnavolikogult.



Arvestades, et Pärnu kesklinn vajab hädasti selliseid keskusi, millesarnast Maarja-Magdaleena gild luua soovib, mitte niivõrd lasterõivaste ja alkoholipoode, ja et linnavara on keeruline müüa, on kinnisvara linna teenistusse rakendamine sellisel moel igati hea mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles