Mupo kimbutas Pärnus kassi otsinud naist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu munitsipaalpolitsei minibuss.
Pärnu munitsipaalpolitsei minibuss. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Munitsiopaalpolitsei kimbutas Pärnus elavat naist selle ees, et ta kleepis oma kodu lähedal asuvatele elektripostidele teateid, et tema kass on kaotsi läinud.


Oma armsa kodulooma kaotamise pärast kurvastanud Helle kleepis kodu lähedal asuvatele elektripostidele otsimiskuulutusi lootuses kass kätte saada, vahendas Raadio Pärnu.



Naise sõnul oli teateid kümme ja ta pani need oma Uus-Sauga tänaval asuva kodu ümbrusest umbes saja meetri raadiusse. Kassi ta kahjuks üles ei leidnud, küll võttis ühendust munitsipaalpolitsei, kes ähvardas naist ebaseaduslike siltide eest 6000kroonise trahviga



Ametnik andis Hellele karmi käsu ilmuda muposse seletusi andma, kus ta pidi kirjutama esmalt seletuskirja ja siis kahetsuskirja, et väljendada siirast kahetsust linnapildi reostamise pärast. Naise sõnul oli ta üllatunud, et juhtunu kohta oli avatud isegi toimik, kus olid sees fotod tema kassi otsimiskuulutustest.



Helle minia Kaie hindas munitsipaalpolitsei käitumist üleliigseks agaruseks.



Kaie arvates alandas ametnik vanemat naist, kui sundis teda kirjutama kahetsuskirja selle pärast, et ta oma kodulooma taga otsis.



Pärnu munitsipaalpolitsei direktor Karl Kolla ütles Raadio Pärnule, et tegemist on heakorra eeskirja rikkumisega, sest üldkasutatavatele pindadele ei tohi silte kleepida.



Kolla ütles, et võib käe südamele pannes öelda: ühtegi trahvi kodulooma otsimiskuulutuse pärast tehtud pole, küll on inimesi välja kutsutud. Kui postidele või majaseintele riputatud siltidel on reklaam, järgneb karistamine.



Pärnu abilinnapea Simmo Saar ütles Raadio Pärnule, et mõistab nende inimeste muret, kes kleebivad üles kuulutusi, et nende loom on vaja üles leida. Et linna heakorra eeskiri sätestab siltidekleepimise rikkumisena, ollakse sunnitud sellele reageerima.



Abilinnapea arvates võiks linna heakorra eeskirja teha parandusettepaneku, mille kohaselt tohiks koduloomade otsimisteateid teatud kohtadesse üles riputada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles