Taaskordse teemanädala fookuses on Iirimaa

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu linnavalitsus

Festival "Pärnu Fringe" korraldab 11.–17. märtsini Iiri rahvusnädala, mis sisaldab endas mitmeid Iiri kultuuri puudutavaid sündmusi.

Rahvusnädal algab tuleval kolmapäeval, kui Villa Artises toimub päeval laste ilmekalt lugemise võistlus teemal „Iiri muistendid ja muinasjutud“. Sama päeva õhtul saab Pärnu raamatukogus Iiri kultuuriõhtul vaadata Iiri lühifilme, peetakse ettekanne „Jutud härjapõlvlastest“ ja toimub Iirimaal populaarse söögi, kartulileiva küpsetamise konkurss. Kentuki Lõvi pubis on samal ajal Iirimaa-teemaline mälumäng.

Neljapäeval saab Raeküla Vanakooli keskuses Maria Krinali juhendatavas õpitoas Iiri tantsu õppida.  Reede õhtul on Maarja-Magdaleena gildis Iiri kokandusõhtu ja Pärnu jahtklubis viskikoolitus, mida juhib Põltsamaa viskiklubi.

Laupäeval saab Raeküla Vanakooli keskuses nautida Iiri tantsutrupi Solas esinemist. Nädal lõpeb peoga puhvetis A.P.T.E.K.

„Iiri temaatika on ajendatud iirlastele olulisest St Patricku päevast, mis on iga aasta 17. märtsil,“ seletas üks korraldajatest Barbara Lehtna. „Meie eesmärk on tutvustada Iiri kultuuri eri tahke, kuid teha seda iirlastele omase rõõmsatujulisuse võtme kaudu, viidates samal ajal ka augustis toimuvale fringe-festivalile,“ lisas Lehtna.

Nädala eestvedajaks on festival "Pärnu Fringe", mis hõlmab endas mitut alafestivali, näiteks uue teatri festival “De Facto”, tänavakunstifestival “Sõnum seinal” ja monoetenduste festival “Monomaffia”. Ehkki üritus ise leiab aset suvel, on "Fringe" juba planeerinud eelüritusi, millest Iiri rahvusnädal on esimene.

Varasemalt on Pärnus toimunud Portugali, Rootsi, Norra, Leedu, Saksamaa, Põhja-Atlandi, Soome ja Ameerika Ühendriikide teemanädalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles