Mõistuseta trenn võib lõppeda halvasti

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regulaarselt sportiv inimene peaks käima kindlasti koormustestis, mis näitab nii südame jõudluse taset kui aitab avastada varjatud südamehädasid. Pildil tegeleb ajakirjanikuga vanemõde Kalli Jõgiste, taustal uurib arvutist andmeid Riina Sõmer.
Regulaarselt sportiv inimene peaks käima kindlasti koormustestis, mis näitab nii südame jõudluse taset kui aitab avastada varjatud südamehädasid. Pildil tegeleb ajakirjanikuga vanemõde Kalli Jõgiste, taustal uurib arvutist andmeid Riina Sõmer. Foto: Urmas Luik

Kui aktiivne tervisesportlane tunneb arusaamatut väsimust või ilmnevad muud ootamatud tervisehädad, on mõistlik kohe treeningutega tagasi tõmmata, et vältida ülekoormusega kaasnevaid vigastusi või halvemal juhul koguni äkksurma.

Pärnu sanatooriumi Tervis taastusarsti Riina Sõmeri kinnitusel peaks tervisesportlane tundma trennist mõnu ja sellega mitte üle pingutama.

“Iga asja peaks tegema mõistusega,” toonitas Sõmer. “Kui suuri sportlikke eesmärke ei ole, ei maksa nii hullult pingutada. Üleliigse treeningu korral ei jõua organism taastuda, sellepärast võiks üks päev nädalas olla puhkepäev.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles