Palju õnne, juubilar Valter Ojakäär!

, Pärnu kultuurirahva mitme põlvkonna esindajate nimel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi aegade on Pärnu aukodaniku tiitliga tunnustanud kuut inimest. Need on admiral Konstantin Possiet (1886), professor Friedrich Fromhold Martens (1901), riigivanem Konstantin Päts (1934), dirigent Neeme Järvi (2007), helilooja ja muusikaloolane Valter Ojakäär (2008) ja sõudja Jüri Jaanson (2009). Kunstnik Vello Paluoja on teinud neist kõigist portreed Pärnu linnakodaniku majja.
Läbi aegade on Pärnu aukodaniku tiitliga tunnustanud kuut inimest. Need on admiral Konstantin Possiet (1886), professor Friedrich Fromhold Martens (1901), riigivanem Konstantin Päts (1934), dirigent Neeme Järvi (2007), helilooja ja muusikaloolane Valter Ojakäär (2008) ja sõudja Jüri Jaanson (2009). Kunstnik Vello Paluoja on teinud neist kõigist portreed Pärnu linnakodaniku majja. Foto: Urmas Luik

Kindlasti saadavad paljud pärnakad nendel päevadel oma mõtetes häid soove tuntud eesti heliloojale, pillimehele ja publitsistile Valter Ojakäärule tema auväärse juubeli puhul.

Nende hulgas pole ehk enam just hulgaliselt kunagisi koolivendi Räämalt ja Pärnu gümnaasiumist, pole just palju pillimehi, kellega koos on Pärnus musitseeritud, kuid kindlasti on Pärnus kokkuarvamatu hulk raadiokuulajaid ja televaatajaid, kellele Valter Ojakääru mõnusalt humoorikas sõnaseades tehtud saatesarjad muusikast on olnud ühtaegu nii meelelahutuslikud kui ka teadmisi avardavad.

Hiljutigi on raadioeetris kõlanud mõni papa Valteri meenutus või lõiguke ülisuure kuulajaskonna kogunud kestusrekordit väärivast sarjast „Helisev kroonika“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles