Järvi jätkab meistrikursustega Leigol

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Neeme Järvi.
Dirigent Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus

Kuigi dirigent Neeme Järvi suveakadeemia läheb Pärnust ära ja toimub sel suvel “Leigo järvemuusika” festivali ajal, jätkub suvepealinnas juulis tuntud kaubamärgina David Oistrahhi festival, mis toob kuulajateni üheksa kontserti.


Sealjuures astub ühel neist dirigendina üles ka linna aukodanik maestro Neeme Järvi ise. Festivali kunstiline juht Allar Kaasik nentis, et juhtimise ja festivali korraldamise saladus peitub ettenägemisvõimes. “Ei olnud mõtet teha plaane, mis on majanduslikult ebareaalsed. Seega leppisime Neeme Järviga eelmisel aastal kokku, et meistrikursusi Pärnus tänavu suvel ei korralda,” märkis Kaasik.



Meistrikursused on olnud üheksa aastat Oistrahhi-festivali kõrvaltoode. Neeme Järvi suveakadeemia toimub 9.-16. augustini Leigol ja Otepää kultuurikeskuses. Kursustest osavõtjad saavad dirigeerida “Leigo järvemuusika” avalikel kontsertidel.



Oistrahhi-festival kestab 12.-26. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles