Suur-Pärnu suur võimalus

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Regionaalminister Siim Kiisler tõi eelmisel nädalal avalikkuse ette konkreetse plaani, kuidas ja millise aja jooksul haldusreform teha. Aluseks võeti enim positiivset vastukaja pälvinud ”tõmbekeskuste Eesti“, mille järgi jääks ühinemiste järel 226 kohaliku omavalitsuse asemel 30 kuni 50 omavalitsust, millest igaühes elab 5000 kuni 10 000 elanikku.

Reformi ettevalmistus, tõmbekeskuste valimine, kaardi lõikumine ja kleepimine peaks toimuma eelolevast sügisest 2017. aastani ehk täpselt järgmise valimisperioodi vältel. Linna- ja vallavolikogud koos vastavate valitsustega saavad järgneva nelja aasta jooksul otsustada, kas lõpetada oma eksistents või jätkata senisest võimsamana. Kerge see ei ole, sest kes ikka oma hästi sisse istutud toolist loobuda tahaks.

Uues, suuremas omavalitsuses ei saa valimistel kaugeltki loota sellele, et kui vanad sõbrad ja topsikaaslased hääle annavad, ongi vald taskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles