Emakeelepäeval saab igaüks olla osaline

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaua ja millisena elab meie emakeel, ripub ära kasvavast põlvkonnast. Ka neist Ülejõe gümnaasiumi õpilasist, kes on tabatud eile mälumängul “Meediamull 2013”.
Kaua ja millisena elab meie emakeel, ripub ära kasvavast põlvkonnast. Ka neist Ülejõe gümnaasiumi õpilasist, kes on tabatud eile mälumängul “Meediamull 2013”. Foto: Urmas Luik

Emakeelepäeva üritustest on Pärnus märkimisväärsemad Koidula muuseumis toimuvad papa Jannseni lugemis- ja kirjutamistunnid, samuti on keelepäevale pühendatud ettevõtmisi koolides. Pärnu keskraamatukogu märgib emakeelepäeva segakoori Kungla kontserdiga „Laulutuules taevani”.

„See on võimalus mõelda pisut pikemalt emakeele ja emakeele kujunemise peale, sest 150 aastat tagasi, kui papa Jannsen selles majas kooli pidas, oli eesti keele üleskirjutamine hoopis teine, kui ta on seda praegu,” rääkis emakeelepäevaga seotud ettevõtmisest Elmar Trink, Lydia Koidula memoriaalmuuseumi juhataja kohusetäitja. „Katsume ajas tagasi minna, kuna tollal toimus ju vana, nii-öelda Jannseni kirjaviisi ja uue, Kreutzwaldi kirjaviisi vahel suur vaidlus.”

Taastutvus sulepeaga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles