Silvia Paluoja: Pingviinikõnnak vaheldumisi baleriini astumisega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Meie majal on väga hoolikas kojamees. Selline vana kooli papi, kes käsitsitööd ei pelga ja lükkas paari meetri laiuse kõnnitee labidaga lumetuks, kui viimased sulailmad olid. Nüüd pole seal jääkildugi ja möödujad võivad sirgeselgselt ja kukkumist kartmata läbida sadakond meetrit südalinnas.

Kinnistu piiri järgi võttes ei oleks majarahval vaja sellelt trotuaarilt lund lükata ega lehti pühkida, sest see on Pärnu linna tänav. Aga sel juhul oleks sellegi maja esine klaasistunud nagu enamik süda- ja äärelinna teid, mida mööda inimesed iga päev astuma peavad, lootes ühes tükis koju jõuda.

Klaaslibedatel tänavatel püsti jäämiseks tuleb valida kas pingviinikõnnak, see tähendab pea kummargil ees, samm-sammult jalg jala kõrval edasi ja käed laiali nagu tuuliku tiivad, või baleriini tipp-tipp astumine. Kasuks tulevad veidigi lumised tänavaservad, eriti parkides, kus sajad jalad on juba enne sind oma raja sisse tallanud, kuigi traktorisaha laiuselt lahti aetud pargiteedele on lõpuks ometi keegi raatsinud puistata paar-kolm graniidikildu nagu tibudele teri ette andes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles