Ühisgümnaasiumis kogunesid robootikahuvilised noored

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumis toimuvad viiendat korda vabariiklikud tehonoloogia- ja robootikapäevad.
Pärnu ühisgümnaasiumis toimuvad viiendat korda vabariiklikud tehonoloogia- ja robootikapäevad. Foto: Mart Kuuskmann

Kevadisel koolivaheajal toimuvad Pärnu ühisgümnaasiumis juba viiendat korda vabariiklikud tehonoloogia- ja robootikapäevad, kus seekord on teemaks "Lahtikäiv sild ja selle automaatika" ja "Autonoomne sõiduk".

Õpilased peavad tänase ja homse päeva jooksul konstrueerima lahtikäiva silla ja sõiduki, mis selle silla ületab. Kogu protsessi juhib robootikaseade, mille on koostanud õpilased ja selle seadme ka programmeerinud.

Tehnoloogiapäevad avas videoloenguga lahtikäivatest sildadest Tallinna tehnikakõrgkooli professor Martti Kiisa. Tehnoloogiapäevi aitab korraldada MTÜ Robootika töötaja Ranel Sarapuu, Pärnu ühisgümnaasiumi robootikaringi juhendaja Karl-Martin Miil, tööõpetuse õpetajad Andi Riismaa ja Tõnis Nõukas.

Tehnoloogiapäevadel osaleb kokku 40 õpilast Audru keskkoolist, Pärnu Ülejõe gümnaasiumist, Pärnu Vanalinna põhikoolist, Pärnu ühisgümnaasiumist, Rääma põhikoolist, Are põhikoolist ja Pärnjõe põhikoolist.

Tööde kaitsmisel hinnatakse meeskonnatööd, töö esteetilist väljanägemist, automaatika töötamist silla avanemisel ja sõiduki juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles