Kohus saatis motoklubi liikme surnukspeksja pikaks ajaks vangi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus tunnistas 32aastase Indrek Kruuvi süüdi tapmises ning mõistis talle prokuröri küsitud 11aastase vanglakaristuse.
Kohus tunnistas 32aastase Indrek Kruuvi süüdi tapmises ning mõistis talle prokuröri küsitud 11aastase vanglakaristuse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus karistas motoklubi Klan liikme surnuks peksnud Indrek Kruuvi 11aastase vangistusega, kohtualusel on õigus otsus edasi kaevata.

Varem kuuel korral karistatud Kruuv (endise nimega Joan Luide) peksis eelmise aasta 20. aprillil Pärnus Vana-Rääma 2 kõrvalhoones surnuks motoklubi liikme, kes naabermajas peetud sünnipäevapeole seltsi otsima läks. Kohus leidis, et Kruuv on toimunus süüdi ja see on kohtus tõendamist leidnud.

“Kruuvi väited, et sündmuskohal võis olla keegi teine, pole usutavad,” lausus kohtunik Indrek Nummert otsust selgitades. Nummert rääkis, et kannatanul olid hulgivigastused, tunnistajad nägid nende tekitamist ja üks tunnistajatest kirjeldas isegi lõuahaaki, mille tulemusena motomees maha kukkus ja enam vastupanu ei osutanud.

Nummert kirjeldas maas lebavat ja võitlusvõimetut kannatanut, keda Kruuv pekstes riietest kinni hoidis, et löögid ikka täpsed ja tabavad oleksid. “Kruuvi jalas polnud pehmed sussid, vaid Ecco kingad,” juhtis kohtunik tähelepanu jalanõudele, millega inimest näkku peksti. Prokurör Anne Sillaotsa sõnade järgi on selliste jalanõudega võimalik näoluid purustada.

Nummerti hinnangul sai Kruuv aru, et peksmine võib surmaga lõppeda. Lööke, mis võinuks põhjustada surma, oli palju, Kruuvi takistati kannatanut edasi peksmast ja ta üritas isegi baaripuki jalaga maaslebajat lüüa.

Telefonikõnes häirekeskusele on Kruuv öelnud, et kannatanu oli samasuguses asendis, nagu ta pärast peoliste majast lahkumist jäi, seega on surm peksmisega põhjuslikus seoses. Kruuvi esitatud kahtlusi, nagu võinuks pärast tema lahkumist kannatanut peksta veel keegi teine, pidas kohtunik ebausaldusväärseks.

Ei Kruuv ega keegi teine kutsunud pärast inimese julma peksmist kiirabi ega viinud kannatanut haiglasse. Selle asemel peolised lihtsalt lahkusid majast, jättes motomehe üksi surema. Surm saabus mõni tund pärast peksmist, õigeaegne arstiabi oleks võinud läbipekstu elu päästa.

Motiveeritud kohtuotsus on asjaosalistele kättesaadav 9. aprillil. Pärast seda on Kruuvil 15 päeva aega otsustada, kas ta kaebab maakohtu otsuse edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles