Kilk nõuab Einmannilt ja Pihelbult 7,8 miljonit

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: PP

Rein Kilgile kuuluv AS Transcom nõuab Pärnu Sadama endiste kaasomanike Mati Einmanni ja Juhan Pihelbu firmadelt 7 859 394 euro suuruse kahju hüvitamist, kohus otsustas hagi tagamiseks aktsiaseltside A&O ja Pärnu Laevatehas varale hüpoteegi seada.

15. märtsil võttis Pärnu maakohus menetlusse Transcomi hagi, milles selgitatakse, et läinud aasta keskel pidas Transcom mitme ettevõttega AS Pärnu Sadama poolte aktsiate müümiseks läbirääkimisi. Kõrgeimat hinda, 25 miljonit eurot, oli valmis pakkuma Astramar Liepaja K.A. SIA, kellega 12. oktoobril müügileping allkirjastati.

Lepingu järgi oleks Kilk, kelle aktsiaseltsi Pere ähvardas pankrot, pidanud 3. detsembriks saama 20, aasta lõpuks veel 2,5 ja hiljemalt selle aasta 1. juuniks 2,5 miljonit. Astramaril oli õigus tehingust taganeda, kui sadama aktsiatele seatakse käsutuspiiranguid. Siis tekkis lätlastel õigus nõuda miljon eurot leppetrahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles