Sindis kaaslinlasi kimbutanud mees võeti vahi alla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Ants Liigus

Politsei pidas Pärnumaal Sindis kinni mitmeid kuritegusid toime pannud mehe ja prokurör taotles tema vahi alla võtmist. Kohus rahuldas taotluse ja mees on eelvangistuses.

Politsei pidas 20. märtsi õhtul Sindis kinni 25aastase mehe, keda on alust kahtlustada 16. märtsil Sindis ühe maja koridoris toime pandud kehalises väärkohtlemises. Selle juhtumi osas on käimas kriminaalmenetlus ja selle kriminaalasjaga on praeguseks ühendatud veel viis kriminaalasja. Sama meest kahtlustatakse peale kehaliste väärkohtlemiste veel omavolilises sissetungis, varguses ja ähvardamises, mis pandi toime Sindis ja lähiümbruses, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk.

Eelnevalt on meest korduvalt kriminaalkorras karistatud. „Kuna eelnevad karistused ei ole meest mõjutanud, pikk reaalne vangistus ei ole toimet avaldanud ja ta on jätkanud süütegude toimepanemist, siis pidas prokurör otstarbekaks raskeima tõkendi, vahistamise, kohaldamist,“ vahendas Kukk.

21. märtsil esitatud taotluse kohus rahuldas ja mees viibib eelvangistuses.

„Politseile on saanud teatavaks, et nimetatud mees koos mitme kaaslasega on kaaskodanike suhtes vääriti käitunud, kuid eri põhjustel ei ole kannatanud politseisse pöördunud, kartes näiteks õigusrikkujate uusi vägivallaakte,“ sõnas Sindi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Edgard Vatter. „Meile on teatavaks saanud, et olukorda on püütud reguleerida ka nn omakohtuga, kuid sellist tegevust ei saa heaks kiita – tegudele hinnangu andmine ja karistuse määramine jäägu ikka päris kohtu otsustada,“ lisas ta.

„Politseile on vahi alla võetud mehe kaaslased teada ja menetluse käigus kogutakse tõendeid, et mehed vastavalt tehtule vajadusel oma tegude eest vastutusele võtta. Politsei on alati valmis kasutama kõiki seadusega antud võimalusi õigusrikkujate tabamiseks ja vastutusele võtmiseks, kuid selleks on kindlasti vajalik hea koostöö kaaslinlastega,“ sõnas Vatter.

„Kui kannatanud mingil põhjusel kardavad politseiga koostööd teha, tekib meil tõendamisega raskusi. Julgustame kannatanuid koostööle, sest ühise töö tulemusena saame kaaslinlasi hirmu all hoidvad mehed vastutusele võtta. Tuletame meelde, et vajadusel saame tagada ütluste andja anonüümsuse,“ rääkis Vatter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles