Spordiarbitraaži kohus tühistas Veerpalu võistluskeelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) rahuldas täna pärastlõunal suusataja Andrus Veerpalu kaitsjate apellatsiooni ja tühistas talle määratud kolmeaastase võistluskeelu, kuid märkis, et tõendid viitavad siiski dopingu kasutamisele.

Andrus Veerpalu ja rahvusvahelise suusaliidu (FIS) vahelises vaidluses on rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus apellatsiooni rahuldanud ja tühistanud FISi 22. augustil 2011 langetatud süüdimõistva otsuse, millega Veerpalule määrati kolmeaastane võistluskeeld, teatas Veerpalu esindav Aivar Pilve advokaadibüroo.

CAS märkis teisipäeval langetatud otsuses, et tühistas Veerpalule mõistetud kolmeaastase võistluskeelu menetluslike vigade tõttu, kuid märkis, et paljud tegurid näitavad siiski, et Veerpalu on keelatud aineid kasutanud.

Veerpalu esindaja sõnutsi viibis kohtu otsuse edastamine, kuna vastavalt reeglitele edastab kõigepealt otsuse CAS ise, kuid arbitraažikohtu koduleht on inimeste suure huvi tõttu üle koormatud.

Veerpalu dopingusaaga sai alguse 2011. aasta jaanuari viimastel päevadel, kui dopingukütid võtsid suusatamise maailmameistrivõistlusteks harjutanud Veerpalult treeningu järgselt dopinguproovi. Kaks nädalat hiljem osutus proov positiivseks, kuid avalikkus sellest teada ei saanud. Veerpalu teatas ainult, et ei osale tervislikel põhjustel Oslo MMil ja lõpetab karjääri.

Aprillis 2011 korraldas Eesti suusaliit pressikonverentsi ja tegi teatavaks, et nii A- kui ka B-proov osutusid positiivseks. Veerpalu keelatud ainete kasutamist omaks ei võtnud.

FISi dopingupaneel kuulas Veerpalu üle, kuid langetas 2011. aasta suvel otsuse, et suusataja on süüdi. Pärast seda läks vaidlus edasi rahvusvahelisse spordiarbitraažikohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles