Heauskselt antud allkiri viis kodu haamri alla

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Kaldma ei aimanud majale hüpoteegi seadmise lepingule allkirja andes, et kuue aasta pärast viib see tema kodu oksjonile.
Marika Kaldma ei aimanud majale hüpoteegi seadmise lepingule allkirja andes, et kuue aasta pärast viib see tema kodu oksjonile. Foto: Ants Liigus

Kilingi-Nõmmes elav Marika Kaldma poleks eales arvanud, et mõned aastad tagasi antud allkiri, millega ta nõustus oma kinnistule tütre laenu tarvis hüpoteegi seadma, võib ta kodust ilma jätta.

Tütar ei suutnud oma laenu teenindada ja ema kodu müüakse 3. aprillil enampakkumisel. Raske puudega 70aastane Marika, kelle kodus elavad tema puudega poeg ja lapselapski – laenulepingu sõlminud tütre poeg –, ei saa oma majandusliku olukorra tõttu vara müügi korral soetada endale uut kodu.

Naine palus Saarde vallalt, et tema maja koduvalla omandusse ostetaks, kuid sai äraütleva vastuse, sest vallavolikogu ei pidanud võimalikuks võtta üle eraisiku kohustused finantsasutuste ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles