Õpilasesinduste liit sai uue juhatuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mais astus ametisse Eesti suurima noorteorganisatsiooni, Eesti õpilasesinduste liidu (EÕEL) uus juhatus, mis valiti Pärnus aprillis toimunud EÕELi aastakoosolekul.


Juhatuse esimehena astub ametisse Sille Lukk EBS gümnaasiumist, aseesimehena Kristo Peterson ning juhatuse liikmetena Kadri Tõrva ja Getter Grossthal.



Uue juhatuse peamine eesmärk on Luki sõnade järgi jätkata õpilaste aktiivset kaasamist õpilaselu edendamisse nii kooli kui riigi tasandil.



“Uus juhatus teeb kõik endast sõltuva selle nimel, et ühiskond mõistaks veelgi enam, kui tähtis on õpilaste roll nende elu puudutavate küsimuste arutamisel. Plaanis on jätkata liidu traditsioonilisi üritusi, et tihendada õpilaste omavahelist suhtlemist ja suunata neid, kuidas õpilaselu arendamisel nii kooli kui riigi tasandil kaasa lüüa,” ütles Lukk.



EÕELi aseesimehe ja avaliku poliitika juhina astub ametisse Kristo Peterson Pärnu Vanalinna põhikoolist. Juhatuse liikmeks avalike ja rahvusvaheliste suhete valdkonnas on Kadri Tõrva Tartu Tamme gümnaasiumist. Liikmete valdkonda hakkab juhtima juhatuse liikmena Getter Grossthal Tartu Mart Reiniku gümnaasiumist.



“Loodame, et õpilased võtavad meid kui partnereid, kelle poole võib alati pöörduda oma murede ja koostöösoovidega,” lisas Lukk.



Juhatusse kandideerimiseks pidid kõik kandidaadid esitama avalduse, elulookirjelduse ja motivatsioonikirja koos soovituskirjaga. Peale selle pidasid kandidaadid üldkoosoleku auditooriumi ees kõne ja osalesid juhatuse paneelil.



EÕELi juhatuse valimistel osales ligi 70 õpilasesindust üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles