Politsei hoiatab Pärnus tegutsevate petturite eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politseile on Pärnus teatatud ligi paarikümnest juhtumist, kus eakatele inimestele antakse teada nende õnnetuse põhjustanud lähedasest ja pakutakse raha eest olukorra lahendamist.

Nädala jooksul on Pärnus politseile teada antud ligemale kahekümnest juhtumist, kus eakatele inimestele on helistatud ja antud teada, et keegi lähedastest on väljaspool Eestit põhjustanud liiklusõnnetuse.

Lahendusena pakutakse, et mingi summa eest võib olukorra ilma karistuseta lahendada. Räägitakse võimalusest, et kokkuleppele saab jõuda ametliku uurimiseta. Kõned on olnud venekeelsed ja helistatakse vene keelt kõnelevatele eakatele inimestele.

Politsei on alustanud kriminaalmenetluse kelmust käsitleva paragrahvi alusel.

Lääne prefektuur soovitab sellisest petuskeemi kasutamisest viivitamatult politseile teada anda ja mitte mingil juhul raha maksta. Politsei palub eakaid sugulasi ja tuttavaid sellisest levivast pettusest teavitada ja neid hoiatada. „Kindlasti palume sellest rääkida lähikonnas elavatele eakatele vene keelt kõnelevatele inimestele, sest praegu tundub, et nemad on peamine sihtgrupp,“ ütles politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kaja Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles