Laupäeval toimuvad muinsuskaitse talgud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks talgute Pärnumaal asuvatest objektidest on Mihkli kiriku kiviaed.
Üks talgute Pärnumaal asuvatest objektidest on Mihkli kiriku kiviaed. Foto: Henn Soodla

Laupäeval leiavad aset ülemaalised muinsuskaitse talgud, kuhu palutakse appi vabatahtlikke.


Pärnumaal oodatakse rahvast tosinkonnale objektile, mis asuvad laiali mööda maakonda. Neist kaugeimad ja põnevaimad on näiteks Tõstamaa valla Pootsi mõisa kasvuhoone, Varbla valla Paatsalu mõisa kuivati, Koonga valla Mihkli kiriku kiviaiad, Kibura küla kivikalmed koos muistsete põldudega ja Halinga valla Roodi mõisa peahoone.



Pärnu linnale lähemad talgupaigad on Audru mõisapargis ja Sindi endise raudteejaama ümbruses.



Kõikjal algavad talgud kell 10. Huvilised peaksid ise kohale sõitma ja tööriistad (kirved, rehad, kiinid, võsalõikurid, töökindad) kaasa võtma. Ainus talguplats, kuhu osavõtjad kohale sõidutatakse, on Paatsalu mõisas. Vabatahtlikel tuleb Paatsallu sõiduks koguneda kell 10 Port Arturi bensiinijaama juures.



Täpsema info saamiseks võib külastada muinsuskaitseameti ja muinsuskaitse ümarlaua kodulehekülgi (

http://www.umarlaud.eu

ja

http://www.muinas.ee

), kus on põhjalikuks lugemiseks andmed mälestiste kohta, mis kiiresti abi vajavad. Samadel aadressidel võiks oma tulekust teada anda, sest siis on mälestiste omanikel varakult teada, kui suurt abiliste armeed tuleb toitlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles