Juhtkiri: Maja nagu on, aga parkida ei saa

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu kesklinna rajatav nii-öelda uus linnasüda Aida tänava ümber näis esialgu arenevat kenasti. Pärnu Keskus avas uksed, kuigi ei olnud veel päris valmis, Port Artur 2 läks remonti ja tehakse samuti peagi lahti, Aida ja Põhja tänava väljaehitamine on lõpukorral. Paraku hakkab kõike seda head ja eesrindlikku järjest enam varjutama parkimismaja, mis isegi teiseks tähtajaks valmis ei saa.


Läinud sügisel tegi Pärnu linnavalitsus parkimismaja rajavale Win Marketsile suure kingituse, kui jättis kasutamata õigustatud võimaluse nõuda ettevõttelt 25 000 krooni päevas leppetrahvi. Parkimismaja pidanuks valmima läinud aasta 15. septembriks, kuid linnavalitsuselt saadi trahvita ajapikendust selle aasta 31. maini, mis nüüd on juba käeulatuses. Linnavalitsuse vastutulelikkust võib mõista: kui parkimismaja rajajale oleks karm trahv tehtud, jäänuks toona juba mingi etapini valmis ehitatud hoone suure tõenäosusega seisma ja kesklinn saanuks juurde veel ühe tondilossi.



Kurioosne on parkimismaja ehitusega seotud inimeste suhtumine. Pärnu Postimehe ajakirjaniku küsimusele, millal objektil jälle tööd algavad, keeldus Win Marketsit esindav Pärnu Keskuse juhatuse liige Indrek Peedo vastamast ja parkimismaja ehitava Eston Ehituse juhataja Eero Rändla soovitas pöörduda Peedo poole. Palju õnne!



Pärnu Postimehel on alust arvata, et kuigi Port Arturi kaubamajad ja Pärnu Keskus kenasti töötavad, jäävad parkimismajaga seotud probleemid õhku veel päris pikaks ajaks. Parkimismaja rajajad pole seni usaldust õigustanud, nüüd on viimane aeg see siiski veel välja teenida. Linnavalitsus võib 1. juunist trahvi hakata nõudma, kui parkimismaja valminud ei ole. Arvestades, et heaga ei saanud, ei jää nüüd muud üle kui proovida halvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles