Rüütli tänav soolati sisse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimägi Toomas polnud talvel hoolas, tänavad ta lihtsalt sisse soolas.
Kivimägi Toomas polnud talvel hoolas, tänavad ta lihtsalt sisse soolas. Foto: Urmas Luik

Pärnus Rüütli tänavalt kadunud lumi paljastas näritud sokliosadega hooned ja murenenud sillutisekivid – sümptomid, mis iseloomulikud soola liigtarvitamisele. Pärnu linnavalitsus ei eita, et Rüütli tänaval on tõepoolest lumetõrjeks soola kasutatud. Hästi natukene.

“Meie soov on, et Rüütli tänav oleks lumevaba ja seda saab teha ainult väikese soolaga, me ei tee seal mingit laussoolatamist,” raputab linnatänavate lume- ja jäävabaduse eest vastutav Teede REV2 linnavalitsuse pressiesindaja Maria Muraka teada Rüütli tänavale soola minimaalsetes kogustes – nii palju, kui vaja, ja nii vähe, kui võimalik. Kui palju täpselt, ei õnnestunud toimetusel aga välja uurida, sest nagu ettevõtte infotelefon teada andis, sõitis kogu asutus kollektiivselt seminarile.

Alternatiivne variant soolale oleks Muraka jutu järgi see, kui keegi tänavalt käsitsi lund ära kühveldaks ja jääd lahti toksiks. Ent sool on odavam kui inimene. Ka kilohinna arvestuses. “Siin peab muidugi arvutused tegema, aga ma arvan, et sool on odavam,” usub Murakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles